Britse goksite lacht Afrikaanse gelukzoekers vierkant uit (foto's) News
Britse goksite lacht Afrikaanse gelukzoekers vierkant uit (foto's)
News

Britse goksite lacht Afrikaanse gelukzoekers vierkant uit (foto's)

Vooral als je vrachtwagenchauffeur bent, zijn er de laatste tijd leukere plaatsen om te vertoeven dan het Franse Calais.

Op heel wat plaatsen in Afrika zit het er serieus tegen en mensen ontvluchten massaal het continent. Via mensensmokkelaars huren zij een plaatsje op een gammel bootje, komen daarmee in het beste geval aan op het Europese vasteland, nemen een selfie en trekken weer verder. Ze kunnen immers niet allemaal in Italië of Griekenland blijven.

Eén van de favoriete plaatsen om naartoe te trekken, is Groot-Brittannië. Maar laat dit nu ook net één van die Europese landen zijn die 'neen' zeggen tegen vluchtelingen. Zij leggen dan ook geen cruiseschepen in van de Middellandse Zee tot in Dover en dus moeten de Afrikaanse gelukzoekers wat anders verzinnen.

Naar Calais dan maar, waar dagelijks duizenden auto's, bussen en vrachtwagens het stukje Noordzee over of onderdoor gaan tot in Engeland. Duizenden vluchtelingen staan ginds klaar om op vrachtwagens te geraken om zo tot in Groot-Brittannië te komen. Chauffeurs die niet bereid zijn vluchtelingen mee te pakken, worden bekogeld met stenen en plakkaten.

De Britse website Paddy Power, waar gegokt kan worden op de uitslag van sportwedstrijden, vond dat wel geestig. Zij hebben thans reclamevrachtwagens rondrijden in Calais met daarop de niet mis te verstane boodschap: “Immigrants, jump in the back. But only if you are good at sport”. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties